Sunday, 24 July 2011

king of food n money.

wilujeung anjing ka sadaya eleuh lepat nyak wilujeung enjing saleresna mah ,simkuring ti banung bapa asli garut pun biang teh ti tasik malaya.tikituna simkuring bade make bahasa sunda wae .maksudna silaturahmi sareng bade ngenalkeun rerencangan saperjuangan basa jadi  bagean koprasi.Teu aya nu dipikaresep deui bagean di organisasi iwal ti  jadi bagean koprasi,kunaon sabab?
nyaeta :
1.bagean koperasi teu acan pernah kakirangan tuangen ,misal piscok,cilok,cimol,cireng,kacang hejo,gehu,es,pokonamah ceuk nu jualan teh pek wae bade nyandak .Candak weh khi!'ceu ami,ceu ade,ceu hamidah nyanggakeun pisan  .... bungah pisan nya!!
2.pijadieun tempat oknum mun nuju marales taraweh,kumpulan,shalat isya teras pangpangna shalat subuh.Deuh bahaya ieu mah ulah diturutan bisi di pecat ..
3.kasempatan kenal mar'ah teh lowong pisan,deuh resep lah komo deuih mun karasep bakopna heuehu
4.upami d koperasi tengah kusabab  nu gaduh teh mudir jadi kudu ati - ati pisan,tapi meunang diskon 20% nepi ka kaluar ti eta sakola.
5.bisa dikenal ku anggota,kadang anggota teh dihereuyan .
6.lamun gaduh dulur, eta c dulur teh bisa nitipkeun ka bagean koperasi,
7.pependakan wae sareng harisah, kumaha teu jadi raden atuh.. 
atos we lah sakitu da simkuring resep ka angka tujuh.

kenalkeun rois kuring Imam Ali Fazri ,biasa di sebut letnan.tapi umumna mah ali.salami jadi bagean koperasi   jasana seeur pisan mulai ti tuak - taek masang spiker nepi ka kabur ngagaleuh dodol naek motor demi kaka sepupuna .nyamanna deuih lamun miwarang teh da dicontoan ku anjeuna heula.jadi mun gerak teh gerak sadaya.kukituna bu oyok teh resep pisan ka pagawean urang sadaya.bu oyok teh terkenal penyiar radio,tapi lamun nuju siaran namina ganti jadi bu Uni,sareng lamun bade ngareqwest lagu namina ganti deui jadi tante yaasmin.mung kitu pokona mah bageur lah ka bakop angkatan 26 mah.akhii dah makan?'ibu ngeuh pisan  ,akhi kefi,skhi dede,akhi ali ,akhi zulfi ,akhi nidzar mana uang pagi? haha

sekretaris bakop akhi nidzar pang kasepna ti KUI  ,getol kana artos unggal dinten ngitungan artos jutaan bus - bus weh kana plastik alit .kadang - kadang riwueh lamun araruih.tapi untungna bakop aya nu ngabantuan :R.M Dede asofa,H.Abdul Iman,Mulyana.bantuan pasti ka tuangeuna porsi nambah jadi nasi sebakul badag, ayam 5 dada,2 jangjang,1 pingping, telor koneng 2,telor ceplok 3 ,sisanya sayur teras karupuk.duka sabarahaeun da mun dietang - etang mah nepi ka 20 rebu mah..tapi wayahna mun tekor ganti ,,,denk - denk - denk tapi anjeuna gaduh cara nu canggih nu rahasia ..



bendahara akhi zulfi pang pang kasepna ti INT.akhi ni mah ngaleungit wae lah duka aya masalah duka keur berduka.tapi lamun digupayan ku mar'ah mah pang hadena euy.maklum lah anak muda .jago bahasa sunda da  orang wanayasa.tugasna ngamankeun anggota nu thobur ka tukang sareng ai atenk nu galak tea ka barudak tapi imut ka rorompok mah.




bakop bagean peralatan nyaeta simkuring cep kepi.sim kuring mah bagean nuangkeun tuangeun weh najan batur garawe oge.panggantina salim tea budak purwakarta .Eta mah mun keur ngaladangan teh da bari ngmut permen .lamun bari nuang brownis mah da kagedean atuh ,c atenk tah nu kitu mah!!

relawan nu ngaganti lamun bakop rieuteun ,udur ,nyeri waos sareng sagala rupina:H.Abdul iman,R.M dede asofa,sareng Mulyana cikampek .Nuhun pisan ka sadayana

Hadiah kue nu ditarima atas rasa syukur atos rengse ngajalankeun amanah jdi bakop ti Ibu Uni penyiar radio subang tea.Saleresna mah da seuer pisan ngan ieu nu terakhirna,Wanti - wanti ka sadaya:Fazri,Fahmi,Fadhilah,fhi(F4),dede,moul, sareng akhi haji,kalau udah turun jabatan besok jangan lupa ya sama ibu,sering sapa - sapa jangan sombong dda gtu kalau mantan bakop mah suka jarang k sirkah lagi dari dulu juga! bu Uni pinter pisan bhs indonesia walaupun beliau orang Sunda.Terakhir lamun bade ningal vidio syukuran bolu mangga klik wae lah vidiourangsadaya 

No comments:

Post a Comment

Have U ever felt it ??

Hermione Granger and Draco Malfoy GIF Pictures, Images and Photos

translate to :

English French German Spain Italian Dutch
Russian Brazil Japanese Korean Arabic Chinese Simplified